Porošenko proglasio 7 dana primirja

ukrajina, Petro Porošenko, proruski separatisti, primirje, Ukrajinski predsjednik, Petro Porošenko, SAD, nato, Ukrajinske postrojbe, ukrajina, Petro Porošenko, ukrajina, Petro Porošenko, proruski separatisti
Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko jučer je proglasio 7 dana primirja, privremeno zaustavljajući tzv. "anti-terorističku operaciju", ističući kako u ovom periodu svi pobunjenici moraju položiti oružje ili će nakon isteka istog "biti uništeni" - ističe na stranicama ukrajinskog ministarstva unutarnjih poslova.

Primirje, koji bi trebalo trajati do 27. lipnja, proglašeno je za vrijeme jučerašnjeg Porošenkovog posjeta gradu Svjatogorsk u regiji Donjeck. Navodi se kako će ukrajinska vojska na tjedan dana prekinuti ofenzivu, uključujući i artiljerijske napade, te će otvarati vatru samo ako bude napadnuta.

"Ukrajinska vojska je prekinula vatru, ali to ne znači da se neće braniti od agresije. Napraviti ćemo sve da zaštitimo teritorij naše države", rekao je Porošenko.

No, ovo primirje zapravo je i ultimatum - "oni teroristi koji ne polože oružje biti će uništeni", poručio je Porošenko referirajući se na pobunjenika na prostoru pobunjenih istočnih regija Donjeck i Lugansk.