Policija upozorila na teroristički napad, evakuirane dvije željezničke postaje u Munchenu

terorizam, terorizam, Njemačka,, Policijski dužnosnici
Prema informacijama evakuirane su dvije željezničke postaje, promet je obustavljen, a građanima je preporučeno da postupaju prema uputama policije, prenose agencije.

Kako je priopćila munchenska policija, postoje ozbiljni dokazi da je riječ o terorističkoj pretnji.

Vlakovi ne mogu ući na glavnu željezničku postaju u Munchenu, koja je inače druga po gustoći prometa u Njemačkoj, prenosi Dpa.

"Kao odgovor na vjerodostojna izvješća, munchenska policija vjeruje da postoji prijetnja od terorističkog napada na području Grada. Prema raspoloživim informacijama, za koje smo prosudili da su vjerodostojne, noćas se namjerava provesti napad", objavila je policija na Facebooku.

Portal Russia today navodi kako je policija dobila dojavu da je moguće da grad bude meta napada, pa je zbog toga započela evakuaciju autobuskih postaja i savjetovala ljudima da ne izlaze iz kuća, a ako su već napolju, da izbjegavaju masovna okupljanja, prenosi Avaz.ba.

Zbog terorističkih prijetnji, nekoliko je velikih svjetskih gradova pod velikim mjerama sigurnosti.

Zbog terorističkih prijetnji vatromet je u otkazan i u Bruxellesu, prijestolnice Belgije i sjedišta Europske unije, a u ponedjeljak je objavljeno kako će Crveni trg u Moskvi, na kojem se tradicionalno dočekuje nova godina, biti zatvoren zbog bojazni od potencijalnih napada.

Vecernji list