Policija je misterij star 26 godina riješila uz pomoć odbačene maramice

police

Do ove godine ubojstvo bilo je nerazjašnjeno, a policiji je korištenje jedne posebne metode pomoglo u rješavanju ovog hladnokrvnog zločina.

Policija je tek od prošle godine imala dvojicu osumnjičenih, a onog koji je zaista ubio mladu ženu otkrili su na jednoj hokejaškoj utakmici. Naime, Jerry Westrom gledao je hokejaški meč kada je ogladnio i odlučio pojesti hot dog.

Nakon što je pojeo hot dog, obrisao je usta salvetom koju je potom bacio u smeće. Upravo taj potez bio je šah-mat za policijske službenike koji su ga pratili. Uzeli su salvetu da provjere podudara li se DNK s onim pronađenim u stanu ubijene.

I poklapali su se. Pomak u ovom gotovo zastarjelom slučaju došao je pošto su istražitelji ukucali DNK s mjesta zločina u web stranice koje prate genealogiju i takvom metodologijom dobili su dva potencijalna osumnjičena.

Tako je i jedan od njih, već spomenuti Jerry Westrom, bio oženjeni biznismen koji je imao troje djece koji je na kraju i osuđen za ubojstvo mlade žene.

Korištenje ove metode podiglo je prašinu u javnosti kada su neki počeli propitivati etičku stranu korištenja genetičkih informacija jer oni koji su dobrovoljno dali DNK kako bi doznali više o obiteljskom porijeklu sada su mogli biti uhićeni zbog svoje "radoznalosti".