Policajci u strahu od gej parade: Nitko ne garantira našu sigurnost

parada

... policije, koju nitko ne može garantirati.

U priopćenju se pitaju je li potrebno da zbog jedne 'suštinski apsurdne manifestacije' grad potroši milijune kako bi zaštitio "šačice svojih sugrađana i njihovih gostiju" koji će paradirati nekoliko stotina metara u centru Beograda. Iz cijelog priopćenja jasno je da zaštita ljudskih prava i politička korektnost nisu pustili čvrste korijene među tamošnjim snagama reda. Zanimljivo je, naime, da policajci kao "krivce" za moguću ugrozu svojih kolega vide sudionike parade, a ne one koji ih napadaju.

''MUP mora dovesti iz svih krajeva Srbije tisuće policajaca, osigurati im boravak u glavnom gradu, dnevnice, obroke, a pritom, vrlo je realna mogućnost da mnogi od njih budu povrijeđeni, a možda i izgube život'', poručili su iz Sindikata policije, piše Dnevni avaz.

Prema njihovoj procjeni da bi manifestacija bila osigurana potrebno je angažirati bar 10.000 srpskih policajaca, "a to kako su naveli neće platiti ni mentori ni zagovornici gej parade nego ekonomski nejaka Srbija". Iz sindikata navode da se policija već nekoliko godina nalazi između "čekića i nakovnja" kada je u pitanju održavanje gej parade. ''Od MUP-a se očekuju sigurnosne procjene, odnosno da se desi čudo pa da svi budemo oduševljeni pobornici okupljanja homoseksualaca i sličnih usred Beograda. Ako ne iskažemo dovoljnu dozu oduševljenja, dolaze 'packe' sa Zapada, odakle je i došlo ovo apsurdno paradiranje. Naravno, nas ne zanima pozadina nego naše kolege, koje treba svim ekstremističkim i drugim grupama da izađu na crtu'', poručeno je iz Sindikata.

Potpuno je jasno da autoru ovog skandaloznog priopćenja nitko nije objasnio osnovna ljudska prava, no pitanje je hoće li snositi bilo kakve posljedice zbog ovog ispada.