FOTO/VIDEO  Pogledajte kako se živi u glavnom gradu 'Islamske države'

isil
Pripadnici Islamske države pokušavaju uspostaviti halifat na osvojenim područjima koja sad već obuhvaćaju poveći dio Sirije i Iraka.

Video kojeg je prvo emitirala francuska televizija France 2, pokazuje Francuskinje koje su u IS stigle iz Europe kako bi se pridružile islamistima i pružale im intimno zadovoljstvo.

Žena sa skrivenom kamerom ušla je u prostoriju u kojoj je bilo nekoliko žena koje su sjedile ispred kompjutera i pričale na francuskom. Pretpostavlja se da su razgovarale sa svojim obiteljima uvjeravajući ih da je sve što vide na televiziji laž.

Jedna žena koja, čini se, u naručju drži dijete, govori: 'Ne vraćam se. Govorim ti to otvoreno. Nisam riskirala doći ovdje da bih se vraćala u Francusku. Neću se vratiti. Ne želim se vratiti, jer mi je ovdje dobro. Sve što vidiš na televiziji je laž', tvrdi žena.

Ali prizori na snimci prije toga pokazuju ne baš uobičajeno ponašanje na ulicama. Svugdje su muškarci s oružjem, oko ramena mnogima je obješena puška. Puške nose i žene koje idu s djecom u park.

U jednom trenutku snimateljicu pozivaju dva muškarca koja su je uočila iz vozila. Kada im je prišla, oni joj govore: 'Kako se to ponašaš u javnosti? Vidimo ti lice. Nikab ti je pretanak. Bog voli žene s prekrivenim licem.'

Žena se izvinjava i kaže da će drugi put nositi deblji nikab.

Cristyan Benedict iz Amnesty Internationala komentirao je ovaj video riječima da je najbolje što se tim ženama može dogoditi jest samo diskriminacija, a najgore i više vjerojatno jest da će biti otete, silovane i ubijene, prenosi Dnevnik.hr.