Pleković-Merkel: Odlični međusobni odnosi; pomoć regiji na putu u EU

Andrej Plenković, Ljerka Ostojić, Sveučilište u Mostaru, Andrej Plenković, Mostar, Andrej Plenković, damir krstičević, Andrej Plenković, Andrej Plenković, Angela Merkel, Andrej Plenković, ina,  mađarska naftna i plinska kompanija MOL, sankcije, Milorad Dodik predsjednik RS-a, Hrvatska, Kolinda Grabar Kitarović, Andrej Plenković, Andrej Plenković, sajam, Mostar, Andrej Plenković, Dragan Čović, dr. Dragan Čović, Andrej Plenković, Pelješki most, izgradnja Pelješkog mosta, Andrej Plenković, Andrej Plenković, izgradnja Pelješkog mosta, Andrej Plenković, Andrej Plenković, Agrokor, Andrej Plenković, vrhbosanska nadbiskupija, Andrej Plenković, ilija cvitanović, Andrej Plenković, HDZ 1990, Andrej Plenković, izgradnja Pelješkog mosta, Pelješki most

"Raduje me što je Hrvatska težište svoje politike sada stavila na financijsku i ekonomsku politiku. To je važno i dobro za ljude u Hrvatskoj i mi taj proces, naravno, s njemačke strane želimo poduprijeti", rekla je Angela Merkel nakon susreta s Andrejom Plenkovićem i naglasila kako su njemačko-hrvatski odnosi izvrsni.

"Naši razgovori su bili još jedna potvrda izvrsnih i prijateljskih odnosa", ustvrdio je i hrvatski premijer. Dodao je kako je s kancelarkom razgovarao i o tome kako poduprijeti zemlje jugoistočne Europe na njihovom putu ka Europskoj uniji.

"Zajednički smo zaključili da je potrebno pomoći zemljama jugoistočne Europe u procesu europskih reformi, a to se posebice odnosi na Bosnu i Hercegovinu na njezinom putu", rekao je nakon razgovora s kancelarkom Merkel hrvatski premijer i dodao kako je Hrvatska spremna pomoći svojim svježim iskustvima iz pregovaračkog procesa.

"Mi Bosni i Hercegovini možemo pomoći i kao punopravna članica Europske unije, naravno, uz ustrajanje na ravnopravnosti sva tri konstitutivna naroda u Bosni i Hercegovini", rekao je Plenković.

Kancelarka Merkel je također izrazila zadovoljstvo što je Bosna i Hercegovina ispunila uvjete za nastavak procesa približavanja Europskoj uniji.