Preminuo jedini preživjeli hokejaš iz Jarosljava

avion, nesreća, Rusija, pad aviona, crna kronika, lokomotiv, pad zrakoplova, Aleksandar Galimov
Hokejaš Aleksandar Galimov (26) preminuo je u ponedjeljak na intenzivnom odjelu jedinice za opekline u moskovskom institutu Višnevski. Liječnici su bili nemoćni jer su ozljede bile preteške. Nakon pada aviona Yak-42 kraj Jaroslavlja, njegovo stanje bilo je izuzetno teško. Mediji su objavili kako mu je opečeno 90 posto tijela te da su mu operativnim zahvatom zamijenili dušnik, piše Life.ru. Međutim, liječnici su rekli kako nisu mogli intervenirati, piše 24sata.hr.

- Pacijent je u kritičnom stanju nije sposoban za druge operacije - rekao je jedan od liječnika iz tima. Nakon što su mu otkazali bubrezi zbog trovanja krvi, stavili su ga na dijalizu.

- Srce šampiona stalo je danas u 9.30 sati. Organizam mu je bio sasvim iscrpljen od borbe. Od 90 posto opečene kože, 70 posto su bile duboke opekline - dodao je liječnik.

Avion Yak-42 srušio se u srijedu odmah nakon polijetanja kraj Jaroslavlja. Poginulo je 43 ljudi. Nakon Galimove smrti, nestao je cijeli hokejaški tim Lokomotiva koji je krenuo na utakmicu s Dinamom. Posljednji preživjeli još se bori za život.
Lokomotiv neće igrati ove sezone

Hokejaški klub Lokomotiv iz Jaroslavlja objavio je da neće nastupiti ove sezone u KHL ligi nakon što je cijela momčad poginula u avionskoj nesreći.

- Glavni cilj je pobrinuti se za obitelji poginulih i odati posljednju počast hokejašima i stožeru - rekao je predsjednik kluba Jurij Jakovljev za Russia Today i dodao:

- Drugi cilj je izgraditi novu momčad. Trebat će nam neko vrijeme, ali sigurno ćemo nastupiti u sljedećoj sezoni u KHL-u.