Pariz u lovu na odbjeglu životinju - tigra

Pariz u lovu na odbjeglu životinju - tigra

Odbjeglu životinju u četvrtak ujutro je primijetila stanovnica koja ga je fotografirala i upozorila vlasti

Francuska policija, vatrogasci, pa i pas za lov na medvjede uzalud su u četvrtak tragali za tigrom koji se slobodno šetao desetak kilometara od Pariza, nakon što ga ga je vidjela i fotografirala jedna stanovnica.

Organizirana je velika potraga u kojoj je sudjelovalo tridesetak policajaca u šumovitu području površine četiri do pet nogometnih igrališta između Montevraina, istočno od Pariza i susjedne općine Chessyja. Unatoč temeljitom pretraživanju, neobična potraga se završila neuspjehom.

»Zasad ga nismo pronašli. Proširit ćemo potragu«, rekao je tijekom poslijepodneva zamjenik prefekta Torcyja, Frederic Mac Kain. Mobilizirano je više od stotinjak ljudi a potraga bi mogla potrajati dugo u noć, dodao je.

Odbjeglu životinju u četvrtak ujutro je primijetila stanovnica koja ga je fotografirala i upozorila vlasti. Vidjeli su je i tenisači na vanjskom terenu, rekao je izvor blizak istrazi.
Montevrain je na dva koraka od Disneyland parka u Parizu, ali tigar nije pobjegao iz tog zabavnog parka. Usto, zasad nema dojave da je neka životinja nestala iz obližnjeg zoološkog vrta, ni iz cirkusa koji je nedavno gostovao na tom području.

»Pokušat ćemo ga uspavati. Bude li opasan i agresivan, naredit ćemo da ga se ubije«, dodaje policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lov na tigra otežava njegova sklonost popodnevnom odmoru. Tako on može, nepokretan, satima spavati u granju drveća, rekao je izvor.

Zajedno s policijom u potragu se dao i karelijski gonič medvjeda, specijaliziran za lov na medvjede i krupnu divljač.

Hina