Papa oduševljen slikom jaslica koju je dobio za rođendan

Papa Franjo, jaslice, Blažena Djevica Marija, Vatikan

Papa Franjo jučer je na općoj audijenciji spomenuo kako je za svoj 83. rođendan dobio sliku posebnih malenih jaslica neobična naziva: “Pustimo mamu da se odmori”.

Jaslice prikazuju Blaženu Djevicu Mariju kako spava na slami, dok kraj nje sveti Josip u naručju drži malenog Isusa koji isteže ruke.

Prema Papinim riječima, ovaj prikaz Svete obitelji pokazuje nježnost jedne obitelji i braka.

Koliko vas je ovdje muževa i žena koji ste zbog dječaka ili djevojčice koji plaču, i nikako da prestanu, morali “dežurati” naizmjence cijelu noć! “Pustite mamu da se odmori’”– to je nježnost jedne obitelji, jednoga braka, rekao je Sveti Otac.

Objasnio je i kako nas danas u “frenetičnim ritmovima” kojima smo ponekad zahvaćeni jaslice pozivaju na kontemplaciju i zaustavljanje “jer tek kad se znamo sabrati možemo prihvatiti ono što je bitno u životu”.

Samo ako buku svijeta ostavimo izvan vrata svoga doma, otvaramo se slušanju Boga koji govori u tišini. Jaslice su aktualne, to je aktualitet svake obitelji, dodao je Papa.

Papa je pozvao vjernike da svaki u svojoj obitelji izloži jaslice jer su one poput otvaranja vrata za Božji ulazak u naš dom, prenosi Bitno.net.

Kad pravimo jaslice kod kuće kao da otvaramo vrata i kažemo: “Uđi, Isuse!”, to znači učiniti konkretnom tu blizinu, taj poziv Isusu da uđe u naš život. Jer ako On živi u našemu životu, život se ponovno rađa, zaključio je Papa.