Papa Franjo: Svijet je u ratu, ali ne vjerskom

Papa Franjo I., u svom prvom Angelusu, rim, Svjetski dan mira, o sakramentu krštenja, Papa Franjo, Papina kateheza, Kršćanin, Sveti Otac, Ćiril i Metod, evanđelje, Papa Franjo, Papa Franjo, PAPA BENEDIKT XVI, misa, Papa, Papa Franjo, Sveti Otac, Papina kateheza, Papa Franjo, Božić, poruka, Marijan Knezović, Papa Franjo, Sarajevo, pomoć, koralji , Papa Franjo u BiH , Papa Franjo, Fra Dado Milas hercegovački franjevac, Papa Franjo u BiH , Papa Franjo, Papa, Papa Franjo I., molitva, BH Fanaticosi, Papa, Papa Franjo, Papa Franjo, Papa Franjo I., Papa Franjo o životu i vjeri, religija, Poruke i poslanice, Papina kateheza, Sveti Otac, Sveti Otac, Papa, papa vjernici, Papa, Papa Franjo o životu i vjeri, Papa Franjo, Papa Franjo o životu i vjeri, poruka pape Franje, Sveti Otac, Papa Franjo, evanđelje, knjiga, Papa Franjo, Božje je ime Milosrđe, Sveti Otac, Papa Franjo I., grijeh, vjera, korizmena poruka, Papa Franjo mladima, Papa Franjo I., religija, Sveti Otac, religija, Papa Franjo I., Papa, pepelni
...u Poljsku gdje će u Krakovu sudjelovati na Svjetskom danu mladih.

"Ovaj sveti svećenik koji je umro u trenutku dok je molio za cijelu Crkvu", njegova je žrtva, rekao je Sveti Otac govoreći o napadu na crkvu u Francuskoj za koji je odgovornost preuzela džihadistička skupina Islamska država i u kojemu je zaklan 86-godišnji svećenik.

"Svjet je u ratu jer je izgubio mir", rekao je Papa novinarima. No, "kad kažem rat, mislim na rat zbog interesa, novca i resursa, ali ne vjerski. Sve religije žele mir", istaknuo je Papa koji dolaskom u Krakov počinje petodnevni posjet Poljskoj u prigodi Svjetskog dana mladih, javlja Hina.

"Neprestano se govori o nesigurnosti, ali zapravo je riječ o ratu. Ovo je samo dio rata koji se odavno vodi. Prvo 1914., pa od 1939.- 45. a sad i ovaj."

Papa se uz ubijenog francuskog svećenika sjetio i drugih žrtava: "Koliko je još drugih kršćana, nedužnih, djece?" "Sjetimo se samo Nigerije. Kažu 'ali to je Afrika'. To je rat. Ne bojmo se reći istinu, svijet je u ratu jer je izgubio mir."

Govoreći o svjetskom suretu mladih, papa Franjo je rekao kako se nada da će nam "mladi imati što reći i dati nam malo nade u sadašnjem trenutku".

Za dolazak u Poljsku prijavilo se više od pola milijuna hodočasnika iz 187 zemalja.

Organizatori očekuju da će do nedjelje, kada se susret završava, biti i 1,5 milijun sudionika.

Tijekom petodnevna pohoda Poljskoj Sveti Otac će posjetiti bivši nacistički logor Auschwitz-Birkenau i poljsko nacionalno svetište Czestochowu s ikonom Crne Bogorodice.