Papa Franjo na Twitteru ima više od 13 milijuna sljedbenika

Papa Franjo, twitter, službeni papinski račun, osvojio je srca vjernika

Papa Franjo od srijede ima na svome službenom Twitteru @Pontifex, više od 13 milijuna sljedbenika koji komuniciraju na devet jezika, među njima na arapskom i latinskom, piše u srijedu mrežna stranica specijalizirana za crkvu Il Sismografo.
Od 13. ožujka 2013., kada je Franjo bio izabran za papu, pa do danas, službeni račun Svetog Oca dobio je 10 milijuna novih korisnika.

Taj službeni papinski račun otvorio je još Franjin prethodnik Benedikt XVI. u prosincu 2012. kao mjesto razmjene duhovnih poruka s težištem na Evanđelju.
Među 13 milijuna Papinih sljedbenika, najviše je onih koji govore španjolskim jezikom, njih 5,4 milijuna koji se ponose prvim papom iz Latinske Amerike.
Slijede ih govornici engleskog jezika s 3,9 milijuna, na trećem mjestu je talijanski jezik s 1,6 milijuna, a četvrto drže luzofoni, ukupno milijun ljudi, kojih je najviše iz Brazila, najveće katoličke zemlje na svijetu.
Na Papinu računu tvita se i na francuskom, latinskom, njemačkom, poljskom i arapskom jeziku.
U siječnju je papa Franjo na temu komunikacija pozvao katolike da budu konstruktivni na internetu za koji je rekao da je »božji dar«, jer omogućuje »autentičnu kulturu susreta«.
Papa Franjo osvojio je srca vjernika, ali i onih koji ne vjeruju, svojom neposrednošću i jednostavnošću. Po popularnosti podsjeća na Ivana Pavla II. koji treba biti kanoniziran 27. travnja.

Hina