Ovo je malena Darina, najmlađa žrtva nesreće ruskog zrakoplova. Postala je simbol tragedije na Sinaju

pad zrakoplova, simboli, Rusija, curica
Fotografija, koja se širi društvenim mrežama, snimljena je prije ulaska na zrakoplov u zračnoj luci u Sankt Peterburgu, prije putovanja u Egipat. Malena Darina Gromova stoji na prozoru zračne luke s ručicama na staklu i gleda prema pisti. Ta fotografija postala je simbol zrakoplovne nesreće na Sinaju, javlja RT.

Naime, djevojčicu su fotografirali njeni roditelji, na aerodromu u St. Peterburgu, neposredno pred putovanje u Egipat.

Njena majka Tatjana napisala je uz fotografiju male Darine - "Glavni putnik"

Djevojčica je zajedno s majkom i ocem poginula u padu zrakoplova koji je se vraćao iz Egipta, Sharm el-Sheikha i trebao je stići u Sankt Peterburg u subotu ujutro, no nažalost dogodilo se ono najgore. Darina je ujedno i najmlađa žrtva ove tragedije.

Ljudi diljem Rusije na društvenim mrežama pišu poruke pune tuge zbog zrakoplovne nesreće, a priča o malenoj djevojčici ih je duboko dotakla.

"RIP, mali anđele", "Osjećam veliku tugu zbog tih ljude, posebno za ovo malo čudo, koje je imalo samo 10 mjeseci", "Jecam cijeli dan", dio je poruke korisnika na Twitteru.

Podsjetimo, zrakoplov Airbus A321 iznenada je nestao s radara iznad Sinaja, 23 minute nakon polijetanja. Zasad se još uvijek sumnja na tehnički kvar, a crne kutije koje su pronađene kreću u obradu u Egiptu.
Sletio zrakoplov s prvim tijelima žrtava nesreće

Egipatski stručnjaci rade DNK testove poginulih kako bi ih predali na daljnju obradu svojim ruskim kolegama koji prikupljaju uzorke genetskog materijala od rođaka žrtava.

Zbog tragičnog pada ruskog aviona koji se srušio na Sinajskom poluotoku ruski predsjednik Vladimir Putin u nedjelju je proglasio dan žalosti.

Avion ruskog Ministarstva za izvanredne situacije s 144 tijela poginulih u avionskoj nesreći, sletio je jutros na aerodrom Sankt Peterburgu, pripćeno je iz ministarstva. Drugi avion bi trebao stići večeras. Identifikacija tijela će početi danas.

telegram.hr