VIDEO  Ovako je izgledao probni zaron Titana, youtuber prije tragedije bio u podmornici

Podmornica Titanic

YouTuber Jake Koehler, također poznat kao Dallmyd, objavio je video koji je snimio na istom brodu OceanGate Expeditionsa, samo nekoliko tjedana prije nego što je podmornica koja se kretala prema Titaniku implodirala i ubila petero ljudi.

Dallmyd je imao rezervirano mjesto za putovanje na Misiji III, ali njegova ekskurzija bila je otkazana zbog kvara računala i loših vremenskih uvjeta - podsjetimo, tragedija podmornice Titan dogodila se tijekom Misije V.

"Da moj zaron nije bio otkazan, mogao sam završiti u toj podmornici... Ludo je uopće razmišljati o tome, ali mogao sam završiti poput onih petero ljudi koji su nedavno izgubili živote u Misiji 5", rekao je YouTuber, koji sebe naziva "lovcem na blago".

Sadržaj se učitava...

U videu koji traje nešto više od 25 minuta, Dallmyd opisuje devetodnevni izlet na koji je otišao sa svojom djevojkom. Iako je njegovo putovanje bilo otkazano, on je ipak izveo probno ronjenje, a u njemu je sudjelovao i izvršni direktor OceanGatea, Stockton Rush, koji je kasnije poginuo na putu za istraživanje olupine Titanika u sjevernom Atlantiku.

YouTuber također govori i o pokojnom Paul-Henri Nargeoletu, francuskom istraživaču morskih dubina i stručnjaku za Titanik, koji je također umro na brodu. Nargeolet je Jakeu potpisao komad papira, za koji ovaj tvrdi kako bi mogao biti njegov posljednji potpis.

Ulaznice za Titanovu ekspediciju koštaju oko 250.000 dolara, no Jake kaže kako on svoju nije platio - organizator putovanja htio je, naime, da to iskustvo javno podijeli sa svojih 13,4 milijuna pratitelja na YouTubeu.