Otkriveni novi mučni detalji o masakru u Berlinu

berlin
Kako je rekao, riječ je o 37-godišnjaku iz zapadne Poljske, a prepoznao ga je kad mu je policija pokazala njegovu fotografiju.

Rekao je da je Urban izboden, a zatim dokrajčen hicem u glavu.

- Na fotografiji se jasno vide povrede od ubadanja, može se vidjeti i da je pružao otpor napadaču, cijelo mu je lice bilo natečeno i krvavo, rekao je Zurawski.

U međuvremenu je list Der Spiegel objavio kako neslužbeno doznaje da je Urban u glavu upucan hicem iz malokalibarskog oružja te da je već bio mrtav u trenutku kada je napadač, koji je preuzeo upravljač šlepera, usmjerio vozilo na božićni sajam i pokosio više desetaka ljudi, od kojih he najmanje 12 izgubilo život, a 48 ih je povrijeđeno.

Spiegel također javlja da je napadač prije divljačkog pohoda kružio oko sajma, možda kako bi osigurao bolji zalet. Svjedoci tvrde da se u ljude zaletio velikom brzinom, možda i 80 kilometara na sat.

Nakon silovitog naleta na gomilu ljudi, napadač je istrčao iz vozačke kabine i počeo bježati. Jedan svjedok je potrčao za njim, ali ga je izgubio iz vida negdje na području parka Tiergarten.

Berlinska je policija u utorak također izvijestila da su iz bolnica puštene 24 povrijeđene osobe, ali od onih koji su i dalje u bolnici 18 je u teškom stanju. Identificirano je šestero od 12 poginulih i svi su njemački državljani.