'Osramoćen smo narod gubitnika, na rubu biološkog opstanka'

Čedomir Jovanović
Čedomir Jovanović, predsjednik srbijanske strankre LDP, izjavio je u nedjelju da su Srbi 'postali osramoćen narod gubitnika, na rubu biološkog opstanka'.

Jovanović je rekao da je za zločine počinjene u 'Oluji' odgovorna Hrvatska, ali da se isticanjem samo te činjenice ne smije amnestirati srpska politika koja je odgovorna za manipuliranje nacionalizmom, koja je zloupotrijebila Srbe u Hrvatskoj, u BiH, na Kosovi, ali i samu Srbiju, guravši ih u ratove.

'Postali smo osramoćen narod gubitnika, na rubu biološkog opstanka, neshvaćen od gotovo svih povijesnih saveznika, narod koji je na kraju završio u zbjegu kakav suvremena Europa ne pamti. Naš jedini put i prioritet mora biti građenje normalnih odnosa s Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom, rješavanje kosovskog problema, kao i otklanjanje svih drugih otvorenih pitanja koja stoje na putu napretka regije, dobrosusjedskih odnosa i pomirenja kao ključnih činioca europskih integracija i najvažnijih preduvjeta mira i normalnog života ljudi', zaključio je Jovanović.