Omar Bakri: Arapski svijet je izgubio vođu, osvetit ćemo Bin Ladena, napast ćemo Europu

Isto je, kako prenosi Jutarnji list, najavila i Međunarodna policijska organizacija Interpol koja je neposredno nakon objave vijesti o smrti bin Ladena upozorila na povišenu opasnost od terorističkih napada. Interpol je svoje zemlje članice pozvao na 'pojačani oprez'.

- Smrt najtraženijeg terorista na svijetu ne znači nestanak Al Qaide i sličnih terorističkih organizacija koje će sigurno željeti uzvratiti udarac. Važno je ostati sjedinjeni i usredotočeni na suradnju koju smo započeli ne samo protiv Al Qaide već i protiv bilo koje grupe - izjavio je glavni tajnik Interpola Ronald Nobl u priopćenju.

Da upozorenje Interpola treba shvatiti ozbiljno govori i izjava Bakrija.

- Vijest o smrti bin Ladena šokirala nas je i razveselila u isto vrijeme. Ostali smo potreseni jer smo izgubili vođu arapskog svijeta, no osmijeh ostaje na našim licima jer je otišao kao mučenik, kako je i želio - rekao je Bakri.

Dodao je i kako će 'bin Ladenovo mučeništvo sigurno unijeti novu snagu u sljedeću generaciju ratnika jer džihad neće prestati'.

- Očekujemo reakcije nove generacije ratnika u Europi. Njihove će operacije osvetiti smrt našeg vođe - izjavio je Bakri, inače radikalni sunit.

Osuđen je na doživotni zatvor zbog poticanja na ubojstvo, no oslobođen je uz garanciju u studenom prošle godine. Sada živi u sjevernom dijelu Libana u Tripoliju gdje čeka novo suđenje.