Objavljena posljednja poruka kopilota koji je ubio 150 ljudi, strahovao da će oslijepiti...

lubitz
Bojim se da ću oslijepiti i tu pomisao ne mogu izbaciti iz glave. To piše u e-mailu kojeg je Lubitz poslao nekoliko tjedana prije nego je 24. ožujka prošle godine srušio zrakoplov Germanwingsa, objavio je njemački Bild.

Nakon tragedije isplivali su podaci da je Lubitz patio od depresije i gubljenja vida i bojao se da će ga njegovo stanje koštati posla. E-mailovi su otkrili i da je primao najveću dozu Mirtazapina, antidepresiva koji ujedno i uspavljuje.

Lubitz je tvrdio da ga lijek čini nemirnim i da paničari zbog gubitka vida. Svojem liječniku je rekao i da ga muči stalna napetost u oku te rekao: "Sve bi bilo dobro da me ne muči oko".

Kobni let putovao je iz Barcelone prema Düsseldorfu, a nakon nesreće otkriveno je i da je Lubitz u prethodnih pet godina kontaktirao čak 41 liječnika, prenosi net.hr.

Patio je od teške depresije koja ga je dovela i do toga da si skoro oduzme život prije nekoliko godina. Bild je objavio i savjete koje su mu davali razni liječnici, a jedan od njih je nakon nesreće rekao policiji: "Nije valjda letio?!".