Objavljen transkript razgovora Trumpa i Zelenskija

Donald Trump, Huawei, svijet oko nas, Donald Trump, SAD, kina, trgovinski pregovori , SAD, Sigal Mandelker, svijet, Donald Trump, bijela kuća, transkript, Donald Trump, izbjeglice, SAD, anketa, Donald Trump, Njemačka, svjetski mir, Donald Trump, koronavirus

Bijela kuća je objavila detalje telefonskog razgovora između predsjednika Sjedinjenih Država Donalda Trumpa i predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskija, javlja Anadolu Agency (AA).

Transkript razgovora pokazuje kako je Trump 25. srpnja tražio od Zelenskija da istraži kandidata Demokratske stranke Joea Bidena, čiji je sin Hunter radio za ukrajinsku naftnu kompaniju.

Razgovor je dospio u žižu javnosti nakon što su američki mediji objavili da je zviždač iz obavještajne službe podnio prijavu protiv Trumpa, uznemiren zbog obećanja koje je predsjednik SAD-a, navodno, dao izvjesnom stranom lideru.

Trump je zatražio od ukrajinskog predsjednika da surađuje s njegovim osobnim odvjetnikom Rudyjem Giulianijem i američkim državnim odvjetnikom Williamom Barrom.

"Dosta se priča o Bidenovom sinu, kao i da je Biden zaustavio istragu i to zanima dosta ljudi. Šta god bi mogli učiniti s državnim odvjetnikom bilo bi odlično", rekao je Trump, prema sažetku transkripta koji je objavilo ministarstvo pravosuđa.

"Biden se naokolo hvalio da je zaustavio istragu pa ako možete to malo pogledati... Meni to zvuči užasno", dodao je Trump.