Obdukcija pokazala da se milijarder pedofil Epstein ubio vješanjem

Obdukcija pokazala da se milijarder pedofil Epstein ubio vješanjem

Obdukcija američkog multimilijunaša Jeffreyja Epsteina (66), koji je 10. kolovoza pronađen mrtav u zatvorskoj ćeliji na Manhattanu, pokazala je da je izvršio samoubojstvo vješanjem, objavila je glasnogovornica glavnog njujorškog mrtvozorničkog ureda.

Epstein je uhićen 6. srpnja zbog optužbi za trgovinu seksualnim robljem. Tužitelji su u optužnici naveli da je namamio desetke maloljetnih djevojčica u svoje luksuzne domove u New Yorku i na Floridi kojima je plaćao za seksualne usluge te da je plaćao nekim djevojkama da regrutiraju još djevojaka.

Pronađen mrtav u zatvorskoj ćeliji

Epstein je tvrdio da je nevin, a u zatvoru na Manhattanu čekao je da se riješi njegova žalba na odluku suca koji nije dopustio da bude u kućnom pritvoru do početka suđenja. Nakon što je pronađen mrtav u zatvorskoj ćeliji odmah je pokrenuta istraga o okolnostima njegove smrti.

Epstein je osuđeni seksualni prijestupnik jer je 2008. priznao da je na Floridi platio jednoj tinejdžerki za seks. Taj bivši menadžer hedge fonda družio se s mnogim poznatim osobama, pa tako i sa sadašnjim američkim predsjednikom Donaldom Trumpom i bivšim predsjednikom Billom Clintonom.