Obama: Putinov strog i zlovoljan izgled politički trik

Američki predsjednik, Barack Obama, Vladimir Putin, imidž
Američki predsjednik Barack Obama izjavio je u četvrtak da uvijek strog i zlovoljan izgled njegova ruskog kolege Vladimira Putina na njihovim susretima predstavlja politički "trik" kako bi učvrstio imidž u svojoj zemlji.

Obama i Putin postali su poznati po hladnom i usredotočenom pogledu na službenim fotografijama sa summita ili bilateralnih susreta, bez imalo topline ili simpatije u njihovu govoru tijela.

Obama je, međutim, prema izvacima iz intervjua za NBC uoči početka Olimpijskih igara u Sočiju, rekao da izgled ponekad može varati.

"Istina je da kad smo na sastanku izmjenjujemo puno misli, ali ima i iznenađujuće puno humora i puno ustupaka s jedne i druge strane", naglasio je Obama, dodajući da odnosi dvojice čelnika nisu nimalo "ledeni".

"Putin se spram mene odnosi s najvećim mogućim poštovanjem", naglasio je Obama koji smatra da usprkos razmiricama zadnjih mjeseci između Bijele kuće i Kremlja, Vladimir Putin razumije kako je nužno raditi zajedno s Washingtonom.

"Svakako ima svoj stil, namijenjen javnom mnijenju, u kojem voli udobno sjesti i izgledati pomalo zlovoljno tijekom zajedničkih razgovora", kazao je američki predsjednik.

"No, po meni, radi se o političkom triku kako bi ga se vlastitoj zemlji doživjelo kao 'opasnog tipa'".

"Političari u SAD-u imaju drukčiji stil. Skloni smo povremenom smješkanju", rekao je Obama.

Hina