Nobelovac pronađen kako luta ulicama, a tijelo njegove žene za to je vrijeme ležalo na obližnjem odlagalištu otpada

EI-ICHI NEGISHI, nobelovci, kemija

Slavni japanski kemičar Ei-ichi Negishi, koji je 2010. godine dobio Nobelovu nagradu za kemiju, pronađen je kako dezorijentiran luta blizu grada Rockforda, SAD. Policija ga je odmah odvela u bolnicu, no uskoro ih je dočekao novi šok. Znanstvenikova supruga, 80-godišnja Sumire Negishi, ležala je mrtva pokraj njihova automobila na obližnjem odlagalištu.

Obitelj je nestanak vremešnog para, koji je živio u američkoj državi Indiana, u West Lafayetteu, blizu Sveučilišta Purdue, gdje je Negishi predavao, prijavila u nedjelju, a po dosadašnjim informacijama policija ne sumnja u nasilnu smrt.

Članovi obitelji rekli su za lokalne medije kako vjeruju da je par pokušavao pronaći put do obližnje zračne luke, no putem su se izgubili. Odlagalište Orchard Hills nalazi se oko 12 kilometara od zračne luke Rockford International.

"Shrvani smo gubitkom voljene majke koja je već dugo patila od Parkinsonove bolesti. Putovala je sa svojim suprugom, našim ocem, koji je, čini se, bio u akutnom stanju konfuzije i šoka. Njihov je auto zapeo u jarku i pokvario se, a on je izgleda krenuo potražiti pomoć. Lokaciju i stanje auta je potvrdio detektiv okruga Ogle, Doug Lockard, koji je potvrdio da mu je prva stvar koju mu je naš otac rekao bila kako je pokušao naći naći put do aerodroma", navedeno je u priopćenju obitelji.