Njemačka policija pljačkaše iz BiH hvatala helikopterom

policija njemačka
policija njemačka
...bh. građani i Crnogorci, osumnjičeni - između ostaloga - za dvije pljačke i devet pokušaja krađe bankomata širom Njemačke.

O kakvoj je akciji riječ svjedoče i podaci da je tijekom ove potjere korišten i helikopter, a s brojnim vozilima sudjelovali su i specijalci, koji su koristili pse tragače. Uhićenje je, prema dostupnim informacijama, uslijedilo nakon neuspješnoga pokušaja krađe bankomata u Langenhagenu.

Tu su, prema podacima koji su objavljeni u medijima, banditi došli s četiri vozila te su uz pomoć čeličnih sajli pokušali utovariti bankomat u ukradeni kombi. Nakon što im to nije uspjelo, ostavili su taj kombi, te su tri vozila pobjegli u različitim pravcima.

Tada je počela velika policijska potjera. Bijeg ovih lopova, ispostavit će se kasnije, bio je kratkoga maha. Brzom intervencijom policije trojica pljačkaša odmah su uhićena nedaleko od mjesta gdje su se okomili na bankomat.

Ostali su pohvatani u opsežnoj potjeri u kojoj su sudjelovali brojni policajci. Kada su privedeni, ispostavilo se da je riječ o državljanima BiH i Crne Gore. Njih, između ostaloga, sumnjiče za dvije pljačke i devet pokušaja krađe bankomata. Uza sve to, policija ih sumnjiči i za krađu najmanje 12 vozila koje su koristili pri svojim pljačkaškim pohodima, kao i četiri pokušaja krađe automobila, prenose Nezavisne novine.