Nizozemski princ Johan Friso zatrpan ispod snježne lavine

Princ je brzom akcijom spasilačkih ekipa pronađen ispod gomile snijega i istovremeno reanimiran, te nakon reanimacije helikopterom prebačen u Sveučilišnu bolnicu u Innsbruck-u. To je na konferenciji za tisak izjavio gradonačelnik austrijskog gradića Lech. Zdravstveno stanje je veoma kritično, princ se nalazi u komi i na odjeljenju je intenzivne njege.
Lavina se pokrenula nešto poslije 12h i u skupini od šest skijaša među kojima je bio i nastradali princ Johan Friso nitko nije ozlijeđen osim samog princa koji je završio pod debelim slojem snježne lavine. Iako je intervencija bila munjevita i precizna jer svi iz skupine kraljevske obitelji imali su u svojoj odjeći specijalne odašiljače, ipak su unesrećenom morali reanimacijom vratiti osnovne životne funkcije.
Posljednja četiri dana u ovom austrijskom području pale su ogromne količine snježnih padalina , a iz Vlade provincije Tirol podignut je stupanj opasnosti od lavina na 4 stupanj ( 5.je najveći ) i ukazano je da skijaši ostanu na uređenim pistama kako bi povećali osobnu i sigurnost ostalih skijaša.

„Novonastala situacija u Lech-u i panika u Nizozemskoj kraljevskoj obitelji odjeknula je svijetom", objavljuje austrijski list Kurir na svojoj web stranici