FOTO  Nizozemska: Posjet seoskom gazdinstvu ''Het Geertje'' .

...u području koje se inače naziva i ''Zeleno srce Nizozemske ' zemljopisno smješteno u srcu trokuta velikih gradova Amsterdama, Den Haag i Roterdama. Kako je veoma blizu velikih gradova seosko gazdinstvo Het Geertje jedno je od najposjećenijih biolških seoskih gazdinstvava u cijeloj Nizozemsko. Gazdinstvo nudi ponuda za sve starosne dobi na jednom mjestu i više je nego primamljivo za cijele obitelji. Od sadržaja izdvajamo: restoran, snack-bar, poslastičarna, iznajmljivanje kajaka i kanua, iznajmljivanja bicikala,jahanje za djecu na malim konjima, veliki broj raznih djecijih igrališta i  mogućnost noćenja za veoma prihvatljivu cijenu.

Sama ponuda na ovom seoskom gazdinstvu je tako zanimljiva da je nezaobilazna atrakcija za sve Nizozemce, ali i veliki broj stranih turista koji su zadnjih godina otkrli čari seoskog bio-turizma u ovom djelu Nizozemske .

Navest ćemo samo par bio-proizvoda koji se ovde direktno proizvode i to po tradicionalnim nizozemskim recepturama :

1.Svjetski brend  svakako poznat i na nasim prostorima sir ''GOUDA'' na ovom seoskom gazdinstvu se radi od tek pomuženog kravljeg mlijeka tako da je njegov ukus i miris neuporediv sa onim iz trgovinskih lanaca koji možete kupiti pod istim nazivom.
2. Mliječni prozvodi kao sto su razne vrste mlijeka, jogurta ,''karnemelka''(mlaćenica) i svih ostalih vtsta mliječnih proizvoda
3. Nezaobilazni proizvod prirode i pčela Med ,također spravljen na  seoskom gazdinstvu
4. Hit i neopobitno proizvod u ekspanziji (i na našim prostorima) je kozije mlijeko, koziji sir i ostali proizvodi
5.Razni sokovi dobijeni bez primjesa konzervansa (po bakinom receptu) kao i razne marmelade i slatka.
6. Jabukov ocat, vinski ocat i razne vrste likera i alkoholnih pića koje zasigurno nećete moći kupiti u trovinama široke potrošnje .
7. Naravno kao i svako seosko gazdinstvo i ovo je puno raznih životinja sa ponudom od jaja pa do svježeg mesa

Najveće iznenađenje za sve kao i za  vašeg foto-reportera je bilo saznanje da se na ovom gazdinstvu također spravljaju sredstva za osobnu higijenu, kozmetika i ostali mali kemijski proizvodi sto su nesvakidašnji za ovo HI-Tech vrijeme .

Zahvaljujemo gazdinstvu što su nam omogućili da neometano uđemo u skoro svaki kutak ovog seoskog gazdinstva i da čak direktno fotografiramo postrojenja i samu proizvodnju nenadmasnog seoskog sira ''GOUDA''

Slike će vam sve to pokazati puno više nego napisane riječi.

hercegovina.info