Nevjerojatna prevara: slagali da joj je kćer imala infarkt i ukrali cijelu ušteđevinu

prevara
68-godišnja umirovljenica Finka Šimić iz Trgovačke ulice, koja nikada u životu do ove subote nije sjela u avion, stigla je u tri dana od centra Vodnjana u Pulu, Buzet, Zagreb, Beč i London te natrag preko Beča i Zagreba do Vodnjana no, ne svojom voljom već kao žrtva dobro organizirane bande prevaranata piše iPress.

Sve je počelo u petak 13-og kada joj je oko 20 sati na vrata stana banuo neki muškarac i vrlo uljudno i brižno ispričao priču kako je njena kćerka, koja živi u Italiji, na putovanju u Veliku Britaniju doživjela infarkt te kako joj je potrebna hitna operacija.

Potpuno šokirana tom viješću, emotivno pogođena, nije ni slutila da je žrtva vještih prevaranta. Nesretna žena otvorila je sef i pokupila svu ušteđevinu te krenula na put s nepoznatim muškarcem.

Njezina kćer ispričala je kako su shvatili da njezine majke nema:

"Svako jutro u 9 sati ona i njene dvije rođakinje i prijateljice piju kavu kod jedne od njih. To jutro su došle na mamina vrata. Kako nije otvarala, a nije se ni na telefone javljala odmah su alarmirale mene i ostatak obitelji. Pokupila sam djecu, zvala policiju i već smo oko 9.40 bili u Vodnjanu i provalili vrata stana. Mislila sam da je mami loše, da se možda onesvijestila. No, vidjeli smo otvoren sef i sve ladice ispreturane", priča njezina kćer Biljana.

Majka je, kako je pogođena bila pričom o teškoj bolesti svoje kćeri, čak i pidžamu zaboravila skinuti kada je otišla iz stana. Čovjek koji joj je rekao kako je cijela obitelj obaviještena da ona ide u London, te da ne mora nikog zvati odveo ju je u Pulu.

U Londonu su joj prevaranti, na pitanje gdje je njena kćer i kada će je vidjeti, obznanili kako je 'ona čudesno ozdravila te je na putu prema svojoj kući u Italiji'.

Tada je, naravno, shvatila da je teško prevarena. Kada im je to rekla prestrašili su je. Nije smjela nikome pričati što joj se dogodilo jer su zaprijetili da će naškoditi njenoj obitelji.

Kako je bila raspisana međunarodna tjeralica, gospođu je prepoznao i izdvojio iz reda policajac u Beču no ona mu od straha nije ništa rekla. Tek je u Zagrebu, kad joj je inspektor rekao kako je obitelj u šoku te da je raspisana tjeralica za njom sve ispričala.

vijesti.hr