FOTO/VIDEO  Neviđena masovna tučnjava u ukrajinskom parlamentu

Prvo su oporbenjaci pokušali fizički spriječiti glasovanje o postavljanju predstavnika vladajuće stranke regija na mjesto predsjednika parlamenta, a onda je počela masovna tučnjava oko govornice, piše jutarnji list.

I u srijedu je bilo jednako gadnih prizora: oporbeni zastupnici opkolili su glavnu govornicu i prekinuli su zasjedanje da Mikola Azarov ne bi dobio i drugi premijerski mandat.

U četvrtak su se okupili oko govornice kad je trebalo početi glasanje o imenovanju Vladimira Ribaka, kandidata stranke regija za predsjednika parlamenta.

Azarov, 64-godišnji konzervativac kojega je predsjednik Viktor Janukovič ponovno nominirao za premijera, u čudu je gledao zastupnike kako se tuku, a zasjedanje je prekinuto.

Oporba, a u njoj su zastupnici odani zatvorenoj bivšoj premijerki Juliji Timošenko, nacionalisti iz desničarske stranke Slobode te liberalna stranka pod vodstvom boksačkoga prvaka Vitalija Klička, optužuje vladajuću koaliciju da gura svoje prijedloge i krši parlamentarnu proceduru. Kličko je stajao po strani i nije se umiješao u najnoviji sukob zastupnika.