Nestali avion zahvatio požar, piloti umrli herojski

Malaysia Airlines, nestali zrakoplov, nesreća zrakoplova, malezija, malezija, nestanak zrakoplova, misterij, Boeing 777, misterij, telefon, zrakoplov, zrakoplov, nestanak, Boeing 777, Malaysia Airlines, Komunikacijski sateliti, potraga, Potraga za zrakoplovom, pilot, zrakoplov, malezija, nestanak, zrakoplov, nestanak, malezija, zrakoplov, pad, malezija, nestanak, zrakoplov, malezija, Boeing 777, zrakoplov, nestanak, malezija, zrakoplov, nestanak, misterija, Boeing 777, zrakoplov, malezija, guma, zrakoplov, nestanak, Boeing 777, malezija, nestanak, zrakoplov, malezija, nestanak zrakoplova, istina, Boeing 777, nestanak, istina, nestanak zrakoplova, sabotaža, otmica, Boeing 777, žena, Malaysia Airlines, zrakopolov, Malaysia Airlines, avion, nesreća, zrakoplov, nestanak, Malaysia Airlines, MH17, Malezijski zrakoplov, zračni raketni sustav, sustav BUK, Malaysia Airlines, MH17, Veleposlanstvo Ruske Federacije
...Federalne agencije za zrakoplovstvo Bili Vincent, odbacujući teorije o terorističkom napadu ili samoubojstvu kao neosnovane.

"Podaci koji su do sada objavljeni ukazuju na problem sa štetnim materijalima", kazao je Vincent koji je bio stručni svjedok na suđenju za rušenje američkog Boeinga 747 iznad Lockerbie u Škotskoj 1988.

"Scenarij počinje eksplozijom opasnih materija u dijelu za prtljagu koji ili nisu propisno upakovani, ili su nelegalno prenošeni - ili oboje", rekao je Vincent za britanski list.

On smatra da je požar počeo na mjestu gdje je stajao prtljagu i da je postupno uništio komunikacijske sustave u avionu.
Po njegovom mišljenju, otrovni dim bi u tom slučaju brzo ugušio putnike i posadu u kokpitu.

Vincent pretpostavlja da je jedan od pilota uspio staviti masku s kisikom i da je pokušao da okrene zrakoplov i vrati ga u Kuala Lumpur.
On objašnjava to što je zrakoplov velikom brzinom mijenjao visinu time da posada nije mogla dobro vidjeti dok nisu uspjeli stabiliziraju avion.

"Avion je poslije toga nastavio letjeti dok je imao gorivo i potom se srušio - vjerovatno u ocean pošto nema izvješaja da je satelit primio signal za lociranje u slučaju opasnosti koji se uvijek emitira ako avion padne na kopno", dodao je on.

Vincent, koji imao ključnu ulogu u pregovaranju poslije otmica američkih aviona tijekom 1980-ih, tvrdi da avion nije sabotiran.
"Nema indikacija da je bilo koji od pilota umješan u nestanak ovog aviona, a ni Malezija nije objavila nikakve podatke koji ukazuju da je napravljen bilo kakav propust tijekom provjere putnika kod ukrcavanja u avion ", objasnio je on.

Pitanje dva putnika koja su putovala s ukradenim putovnicama razjašnjeno je pošto je utvrđeno da su planirali da traže izbjeglički status u nekoj drugoj zemlji, vjerovatno Njemačkoj, rekao je Vincent.

"Još nisam vidio da je nešto objavljeno o prirodi i sadržaju prtljage. Opasni teret se može legalno prevoziti putničkim avionima. Međutim količina i vrsta štetnih tvari strogo se kontroliraju", zaključio je on.

Malezijski avion sa 239 putnika i članova posade nestao je s civilnog radara 8. ožujka ubrzo nakon polijetanja iz Kuala Lumpura za Peking i od tada mu se gubi svaki trag. Dvije trećine putnika su bili kineski državljani. Nestanak aviona zbunjuje istražitelje i stručnjake za avijaciju. On je nestao sa civlnog radara kod istočne obale Maleziije manje od sat vremena poslije polijetanja.

Malezijske vlasti vjeruju da je netko isključio komunikacijske sustave i naglo okrenuo u smjeru zapada nakon što je zrakoplov preletio sjeveroistočnu obalu i dok je letio iznad Tajlandskog zaljeva.

Zbog toga je istraga usredotočena na posadu. Malezijska policija pretražuje podatke o pilotu i kopilotu, letu i osoblju na zemlji u pokušaju da otkrije motiv istrage koja se sada vodi kao kriminalna istraga.

Posljednje riječi iz kokpita izgovorene su dok je zrakoplov napuštao zračni prostor Malezije i prelazio u nadležnost kontrole leta u Vijetnamu, piše The Daily Mirror.