Navijači pripremili boce i tegle napunjene osama i pčelama kako bi gađali sudionike Gay parade

Policija ima saznanja i da su skupine navijača pripremili boce i tegle punjene pčelama i osama kojima bi gađali sudionike. Ovo piše u sigurnosnoj procjeni koju je MUP Srbije uradio povodom održavanja tzv. Parade ponosa.

Policija ima podatke da su se skupine navijača, posebno maloljetnici, već organizirali za nemire tijekom Parade. Policija zna lokacije na kojima su zakazali okupljanje, kao i čime će biti "naoružani", navodi Blic na svom portalu.

Međutim, ma koliko ovi podaci bili pikantni, treba se podsjetiti da je policija ranijih godina u sigurnosnim procjenama Parade navodila i kako će otac jedne lezbijke poslati kćer opasanu eksplozivom među homoseksualce. Bilo je tvrdnji i da su huligani mjesecima prije Parade registrirali čak i svoju gay udrugu preko koje su se pokušali provući među sudionike Parade.

Najvažniji podatak u ovom izvješću je da je MUP naveo da postoji "povećan rizik od ugrožavanja sigurnosti", što je blaga formulacija koja se koristi i kod sigurnosnih procjena nogometnih utakmica. To zapravo znači da u MUP-u vjeruju da bez većih problema po sigurnost policajaca mogu osigurati održavanje Parade. Konačnu odluku, najkasnije 24 sata prije početka skupa, donijet će ministar policije Ivica Dačić i Milorad Veljović na osnovu procjene MUP, BIA, Vojne bezbednosti i Interpola