Nastavljena potraga za nestalim malezijskim avionom

pad zrakoplova, poljska pad zrakoplova, misterija, avion, mobiteli, satelit, zrakoplov, zrakoplov, malezija, otmica, zrakoplov, malezija, nestali zrakoplov, malezija, malezija, zrakoplov, nestanak, zrakopolov, crna kutija, pad zrakoplova, zrakoplov, nestanak, malezija, pad zrakoplova, pad zrakoplova,  Angus Houston, pad zrakoplova, pad zrakoplova, pad zrakoplova, pad zrakoplova, ukrajina, zrakoplov, Boeing 737, Malezijski zrakoplov
Riječ je o području 1.100 kilometara sjeveroistočno od zone u kojoj su dosad pretraživali.

Naime, novi radarski podaci pokazali su da se nestali malezijski avion kretao puno brže nego što se dosad mislilo te je prije ostao bez goriva.

Područje potrage 2.500 kilometara od Pertha

Istražitelji se, zahvaljujući novom tragu, sada koncentriraju na teritorij udaljen oko 2.500 kilometara od Pertha u Australiji.

''Najnoviji podaci pokazuju da je avion letio brže, što je dovelo do povećane potrošnje goriva, pa je avion po svemu sudeći prešao manji put nego što se dosad mislilo'', rekao je John Young iz AMSA-e.

Novo je područje prohodnije i bliže kopnu, a Young je rekao da je to ''najvjerojatniji trag gdje bi olupina mogla biti''.

Hina