FOTO/VIDEO  Nakon 22 godine primirja ponovno RAT

AZERBAJDŽAN, Nagorno-Karabah, Armenija, Nagorno-Karabah, AZERBAJDŽAN, Azerbejdžan, Armenija, Nagorno-Karabah, Armenija, Armenija i Turska
Azerbajdžan ističe kako je spreman prijeći iz diplomatskog u vojno rješenje po pitanju regije Nagorno-Karabah - tako navodi Polad Bulbuloglu, azerbajdžanski ambasador u Rusiji, komentirajući eskalaciju koja se desila tijekom jučerašnjeg dana.

Podsjetimo, jučer je došlo do vojnog obračuna na granici između Armenije i Azerbajdžana - izvori ističu kako su korišteni artiljerija, tenkovi i vojni zrakoplovi.

Jučerašnji sukob je ozbiljan - kako prenosi britanski BBC, deseci su ubijeni u okršaju. Ovo je najveći sukob na ovom prostoru u zadnjih nekoliko desetljeća.

"Mirnim putem se ova krizna situacija pokušava riješiti već 22 godina. Koliko će još dugo potrajati? Mi smo spremni na mirovno rješenje, ali ako to nije moguće, situaciju ćemo riješiti vojnim putem", rekao je Bulbuloglu u razgovoru za rusku radio postaju Govorit Moskva.

Spomenimo i to kako je tijekom jučerašnjeg dana turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan telefonski razgovarao sa svojim azerbajdžanskim kolegom Ilhamom Alijevom kako bi mu izrazio potporu i solidarnost po pitanju aktualne eskalacije.