Najpoznatija njemačka ekstremistica ide u zatvor zbog negiranja holokausta

Najpoznatija njemačka ekstremistica ide u zatvor zbog negiranja holokausta
"Ursula Haverbeck konačno je započela s odsluženjem dvogodišnje zatvorske kazne", rekao je povjerenik njemačke vlade za antisemitizam Felix Klein.

Ursuli Haverbeck na nekoliko je instanci pravomoćno osuđena zbog negiranja holokausta u tekstovima koje je 2014. i 2015. objavila u ekstremno desnom časopisu „Glas Reicha".

Zbog istog kaznenog djela, širenja rasne i vjerske mržnje, u što spada i negiranje holokausta, Haverbeck je već osuđivana i u nekoliko drugih gradova, između ostalog i u Hamburgu i Berlinu.

Nadležni državni odvjetnik objavio je da je nalog za odsluženje kazne postao pravomoćan nakon što je vještak ustvrdio da je 89-godišnjakinja "zdravstveno u stanju odslužiti" zatvorsku kaznu. Haverbeck je u javnosti tvrdila da ne odlazi na odsluženje kazne jer čeka vještačenje koje je, kako tvrde vlasti, već nekoliko tjedana gotovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ursula Haverbeck spada među najpoznatije njemačke desne ekstremiste. Poznata je po svom opetovanom negiranju holokausta i tvrdnji da Auschwitz nije bio logor za ubijanje, za što je u Njemačkoj predviđena kazna zatvora do pet godina. (Hina)