VIDEO  Najmlađa osoba izliječena od koronavirusa izašla iz bolnice

Najmlađa osoba izliječena od koronavirusa izašla iz bolnice
DPA/Pixsell

Jednogodišnji dječak, najmlađi izliječeni pacijent od koronavirusa, u četvrtak je izašao iz bolnice, javila je u subotu kineska novinska agencija Xinhua.

Dječaka su primili u bolnicu 27. siječnja s jakim simpotima povraćanja i proljeva.

"Dječak je stariji malo više od godinu dana. Imao je i povišenu tjelesnu temperaturu i teško je disao", kazala je doktorica u dječjoj bolnici u Wuhanu Zheng Furong.

Nakon dva testiran u bolnicu nalazi dječaka su bili negativani na koronavirus. CT snimak pluća također je pokazao dobre nalaze.

"Povišenu temperaturu nema već tri dana što znači da može biti otpušten iz bolnice", rekla je doktorica.

Majka dječaka zahvalna je osoblju bolnice jer su ga izliječili.

"Tako sam uzbuđena i sretna. Zahvalna sam osoblju bolnice što su izliječili moje dijete. Bio je tako blizu smrti, a oni su ga izliječili. Veoma sam zahvalna. Liječnici kažu da je svaki dan sve bolji. Nadam se da će ostati zdrav i da će sva djeca u ovoj zemlji ostati zdrava", kazala je ona.

Broj novih smrtnih slučajeva u centralnoj provinciji Hubei, u epicentru epidemije virusom službenog naziva Covid-19, u petak je porastao za 139.

Većina novih smrtnih slučajeva, njih 107, bila je u Wuhanu, glavnom gradu pokrajine Hubei. Ukupno 1.123 osobe u Wuhanu do sada su umrle od koronavirusa.

Potvrđeno je i novih 2.641 zaraženih slučajeva širom Kine, čime je broj zaraženih porastao na 66.492.

Sadržaj se učitava...