Najmanje 5 mrtvih, 21 ranjeni tijekom pucnjave u Teksasu

Najmanje 5 mrtvih, 21 ranjeni tijekom pucnjave u Teksasu

Najmanje pet osoba je ubijeno, a 21 je ranjena u pucnjavi u gradovima Midland i Odessa na zapadu Teksasa, izvještava u subotu lokalna televizija i policija. Među ranjenima su i tri policajca. Među ubijenima je i napadač.

"U ovom trenutku ima više žrtava pucnjave. Osumnjičeni je upravo oteo kamion američke pošte", objavila je policijska uprava.

Policija navodi da je osumnjičeni koji je ubijen u pucnjavi bio bijeli muškarac star oko 30 godina. Nakon početnih izvještaja kako se radi o više napadača, policija vjeruje da je postojao samo jedan strijelac.

Sve je počelo kada je prometni policajac zaustavio osumnjičenog, no ovaj ga je ubio i potom ukrao kamion američke pošte i nastavio nasumično pucati u ljude.

Policija ga je uspjela okružiti na parkiralištu potporišta Cinergy i po svemu sudeći u izmjeni vatre ubiti. Policija za sada odbija objaviti njegov identitet ili opisati kako je umro.

"Nadamo se kako se radi o samo jednom napadaču", kazao je gradonačelnik Midlanda Jerry Morales dodavši kako ne zna ništa o osumnjičenom ni koji je njegov motiv.

Šef policijske uprave u Odessi, Michael Gerke, također je kazao kako motiv nije poznat.

Ovo je druga masovna pucnjava u Teksasu ovoga mjeseca. Prije samo četiri sedmice naoružani čovjek ubio je 22 osobe u masovnoj pucnjavi u El Pasu, smještenom oko 285 milja zapadno od Odesse.

Demokratski predsjednički kandidat porijeklom iz Teksasa, Beto O'Rourke, reagirao je u subotu na vijest o novoj masovnoj pucnjavi izjavivši: "Moramo okončati ovu epidemiju."

Oglasio se i teksaški guverner Greg Abbott.

"Užasnut sam ovim besmislenim i kukavičkim napadom. Nudimo nepokolebljivu podršku žrtvama, njihovim obiteljima i svim ljudima Midlanda i Odesse. Država Teksas i ministarstvo javne sigurnosti usko surađuje s lokalnom policijom oko pružanja pomoći," kazao je Abbott.

(nezavisne.com)