NAČELNIK OBEĆAO Organizira se lutrija s 1000 nagrada za sve cijepljene, daruju se 3 auta...

NAČELNIK OBEĆAO Organizira se lutrija s 1000 nagrada za sve cijepljene, daruju se 3 auta...

„Cijepi li se do 11. studenoga, Dana pokrajine, još 10.000 ljudi, s preko 80 posto cijepljenih Gradišćanaca, ukidaju se sva ograničenja“, rekao je čelnik najmanje austrijske savezne pokrajine Gradišće, socijaldemokrat Hans Peter Doskozil u petak na konferenciji za novinare u Željeznom (Eisenstadt).

"Dodao je da ako se do tog dana cijepi navedeni broj ljudi, Pokrajina će se Gradišćancima zahvaliti prigodnom Lutrijom s 1.000 vrijednih nagrada, među njima i tri automobila: Golf GTI, Mini Cabrio i Hyundai lonic 5 na elektro pogon. Na popisu nagrada je i 15 E-Bikes, ulaznice za utakmice austrijske nogometne reprezentacije, odmori i Wellness u raznim hotelima, vrijednosni bonovi za ugostiteljske lokale i restorane, mobiteli, slušalice", piše Fenix.

Kako je na Pressici istaknuto, pravo sudjelovanja na Lutriji imati će svi cijepljeni građani Gradišća, koji će do obilježavanja Dana pokrajine 11. studenoga biti cijepljeni barem jednom dozom cjepiva.

Inače je Gradišće najprocijepljenija austrijska pokrajina, od njih ukupno devet. Prema službenim podacima do sada je u Gradišću cijepljeno oko 70 posto stanovnika, a do 1. rujna je potpuno imunizirano, odnosno primilo obje doze cjepiva 196.355 stanovnika.

„Cijepljenje je jedina učinkovita zaštita protiv bolesti. To potvrđuju i podaci AGES-a: Dok je proteklih četiri tjedna opterećenost Jedinica intenzivne njege širom Austrije porasla za 260 posto, kod nas u Gradišću je ona nula posto“, napomenuo je Doskozil dodavši:

„Uz taj podatak vežem i jasno obećanje: Ako dostignemo tu brojku od 10.000 novocijepljenih, na jednoj se strani Lutrijom želimo zahvaliti svim Gradišćankama i Gradišćancima za zajedništvo i suradnju. Na drugoj strani tada ću ja na saveznoj razini postaviti zahtjev da Gradišće nadalje više ne sudjeluje u lockdownima. To je jasan zahtjev i za njega ću se založiti, jer ćemo na međunarodnoj razini doći do toga da možemo kao ostale zemlje, primjerice Danska, ukinuti sva mjere zaštite od koronavirusa“, pojasnio je čelnik Gradišća.