Mrtvu bebu su joj izvadili iz stomaka: Ubrzo je uslijedilo čudo koje je šokiralo ljekare, pa i svijet!

beba

Tijekom trudnoće sve je izgledalo u redu, međutim, u petom mjesecu dolazi bolan trenutak. Tijekom pregleda, doktor je primijetio da beba ima problem sa srcem. Morali su da urade carski rez jer je njeno srce prestalo da kuca. Beba je mrtva izvađena iz stomaka. Majka je počela da vrišti, očajna zbog svega što se dešava. Neutješna majka nije mogla da prestane da plače.

Međutim, osam minuta kasnije, desilo se pravo čudo! Ljekari su se trudili da urade sve što mogu, i uspjelo im je! Uspjeli su da reanimiraju bebu, a zatim su je prebacili na intenzivnu njegu. Ni ljekari nisu mogli da vjeruju da im je to pošlo za rukom! Sve je izgledalo kao scena iz naučno-fantastičnog filma. Djevojčica je dobila ime Vilou, a roditelji su se iz sata u sat, iz dana u dan, nadali da će ojačati.

"Ona nije plakala tjednima jer je imala toliko cjevčica u grlu da nije ni znala kako da plače", rekla je mama i dodala: "Tih dana smo poželjeli da je čujemo kako plače." Nakon vremena provedenog u inkubatoru, tjelesna temperatura bebe se stabilizirala pa nije došlo do oštećenja mozga. Nakon godinu i po dana, sa malenom Vilou je bilo sve u redu. "Ona se oporavljala nevjerovatno brzo! Rečeno nam je da će možda imati smetnje u razvoju, ali joj za sada sve ide dobro. Sada je jedna zdrava i sretna beba", rekao je otac..

Avaz.ba