'Moj brat je došao krvave glave, težak je dan za moju obitelj'

andrej vučić, Aleksandar Vučić, pretučen, žandarmerija
Srbije Aleksandra Vučića i članove njegovog osiguranja. Incident se dogodio tijekom Parade ponosa koja se danas održala u Beogradu.

Prema prvim informacijama, Andrej Vučić i njegovo osiguranje su prebačni u bolnicu, a za sada nije poznato koliko su teške njihove ozlijede.

Kako neslužbeno saznaje Blic, Vučić je privatno bio sa trojicom članova osiguranja, koje je dobio kao član obitelji premijera.

Kako su u centru Beograda raspoređene jake policijske snage zbog Parade ponosa, pripadnici Žandarmerije su u Birčaninovoj ulici, u blizini Slavije, htjeli legitimirati Andreja Vučića i njegovo osiguranje, nakon čega je došlo do naguravanja i potom sukoba, o kojem se za sada ne zna puno.

Andrej Vučić je prevezen na Vojno-medicinsku akademiju.

Premijer Vučić: Momci iz Žandarmerije su bili nervozni

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić u nedjelju popodne sazvao je konferenciji za novinare u zgradi vlade. Potvrdio je da su pripadnici Žandarmerije pretukli njegovog brata Andreja Vučića i dva pripadnika njegova osiguranja.

Na pitanje novinara je li je istina da je njegov brat napadnut, on je odgovorio da "svog brata voli najviše na svijetu", a danas je došao krvav, prenosi Blic.

Premijer je naveo da su teško ozlijeđena dva pripadnika njegovog osiguranja, kao i njegov brat, ali nije želio otkriti o kakvim se povredama radi. Potvrdio je da su njegovog brata napali pripadnici Žandarmerije, ali i da su se ispričali.

"Nećemo privatno tužiti bilo koga. Ovo je težak dan za moju obitelj", rekao je Vučić, ističući da razumije zašto su "momci iz Žandarmerije bili nervozni", jer su, kazao je, radili nešto što im se nije radilo.

Na novinarskoj konferenciji srpski premijer se osvrnuo i na samu Paradu ponosa, govoreći pohvalno o događaju jer je sve prošlo bez "ijednog razbijenog stakla".

Danas.hr/Blic