Misterija nestalog zrakoplova: Boeing je otet, letio je još 4 sata nakon nestanka

Američki istražitelji koji rade na slučaju nestanka zrakoplova Malaysian Airlinesa smatraju kako je zrakoplov letio još četiri sata nakon što je posljednji put viđen na radaru, što je pojačalo njihove sumnje u moguću otmicu zrakoplova.

S druge strane, na temelju podataka s motora zrakoplova koji se automatski zapisuju i prenose do hangara za održavanje, dužnosnici sumnjaju u to da je letio ukupno još pet sati nakon nestanka, doznaje Wall Street Journal.

S obzirom na te informacije američki istražitelji zaduženi za antiterorizam razmatraju mogućnost da je zrakoplov s 239 putnika preusmjeren na tajnu lokaciju 'kako bi se kasnije upotrijebio u druge svrhe'.

Vladini stručnjaci za terorizam sada istražuju je li pilot ili netko drugi namjerno onemogućio radio vezu iz kokpita kako bi izbjegao otkrivanje i odletio u neku drugu zemlju.

Ukupno vrijeme leta od pet sati poslije napuštanja Kuala Lumpura znači da bi Boeing 777 mogao preletjeti dodatnih 2.200 nautičkih milja, što znači da je mogao stići do Pakistana ili arabijskog mora.

Iako se još uvijek ne zna postoje li dokazi koji upućuju na terorizam ili otmicu, istražitelji još uvijek nisu odbacili tu mogućnost.

Šest dana nakon misterioznog nestanka koji je izazvao masovnu međunarodnu potragu, do sada nije dala nikakve rezultate te se sve više širi.

Zrakoplovi su pretražili područje gdje su kineski sateliti primijetili moguće ostatke, ali nisu pronašli nikakve tragove olupine, potvrdili su dužnosnici iz Kuala Lumpura.

Jutarnji list