Misterij mrtvih ptica: Ubila ih američka vlada

No, i dalje se ne zna tko je odgovoran za smrta 200 krava u Wisconsinu, prenosi jutarnji list.

Naime, iz Vlade je stiglo objašnjenje odgovornosti za smrt više od 200 čvoraka. Otrovali su ih jer su čvorci svojim izmetom zagađivale hranu drugim životinjama s obližnjih farmi, zbog čega je postojala opasnost širenja zaraze, a vjeruje se kako je riječ o pet tisuća čvoraka. Zbog toga je Vlada morala reagirati.

Trovanje su obavili upotrebom mamca s otrovom DRC-1339, ali začudilo ih je kako su ptice uspjele odletjeti toliko daleko prije nego su uginule. Također, upozoravaju kako uginuli čvorci nisu opasni po zdravlje. Ovim činom otjerali su preostale ptice, koje se od straha neće više pojavljivati u dijelu gdje su farme u Yanktonu.

Dok se krivac za ovaj slučaj zna, ostaje pitanje što se točno dogodilo s kravama u Wisconsinu . Prvotne informacije kažu kako su uginule od pneumonije, ali kako su se zarazile nitko još ne može kazati sa sigurnošću.

Iako stručnjaci tvrde kako ne postoji povezanost uginulih životinja diljem svijeta, sumnja svakako ostaje jer smrti su se dogodile u praktički isto vrijeme. Od Švedske do Brazila pronađene su stotine, pa i tisuće uginulih ptica, rakova, krava i riba.