Milano ne smije postati islamski grad, ciganopolis

Milano ne smije postati islamski grad, ciganopolis
"Milano ne smije postati islamski grad, neki 'ciganopolis' krcat romskim čergama i okupiran strancima kojima ljevica čak želi dati glasačko pravo", napisao je premijer na internetskoj stranici svoje stranke Naroda slobode (PDL, desnica).

Giuliano Pisapia, kandidat ljevice, trebalo bi da pobijedi na gradonačelničkim izborima u Milanu nakon što je u prvom izbornome krugu 15. i 16. svibnja dobio 48 posto glasova.

Aktualna gradonačelnica Letizia Moratti, kandidatkinja PDL-a, dobila je 41,6 posto te je Berlusconi pozvao sve stanovnike Milana, svoga rodnog grada i izborne baze, da glasaju za Moratti. "To je važan izbor za budućnost našega grada i sviju nas", napisao je premijer, prenosi Hina.

Apelirao je na birače neka ne dopuste da "jedna od najvažnijih prijestolnica Evrope sa stajališta inteligencije, kreativnosti i poduzetničkog duha bude prepuštena "krajnjoj ljevici i opasnosti da postane nesređen, haotičan grad bez sigurnosti".

Berlusconi se redovito predstavlja kao antikomunist i žrtva "crvenih sudaca" i "crvenih novinara".

Gotovo četvrtina, odnosno 13 od 60 milijuna stanovnika Italije, bila je u prvom krugu pozvana na birališta u 1310 gradova i općina te u devet pokrajina. Ljevica je pobijedila u Torinu i Bologni u prvome krugu. U drugom se krugu očekuju velike bitke u Milanu i Napulju.

Fena