Migranti oteli Slovenca, njegovim automobilom pobjegli u Italiju pa ga ostavili u šumi

Migranti oteli Slovenca, njegovim automobilom pobjegli u Italiju pa ga ostavili u šumi
Slovenska policija još nije službeno potvrdila priču o navodnoj otmici starijeg čovjeka iz sela Mali Nerajec nedaleko Črnomelja, na jugozapadu zemlje, kojega su migranti u srijedu oteli te s njegovim automobilom pobjegli u Italiju, gdje su uhićeni, no slovenski mediji u četvrtak, pozivajući se na više izvora, prenose da se slučaj doista dogodio.

Policija slučaj još ispituje i o tome će, kako se predviđa, tijekom dana biti riječi na konferenciji za novinare u policijskoj upravi Novo Mesto, zaduženoj za kontrolu tog sektora granice prema Hrvatskoj, objavila je u četvrtak ujutro Slovenska tiskovna agencija STA. No, prema vijesti koju je upravo objavila Slovenska televizija, policija je slučaj potvrdila, navevši da su migranti uključeni u otmicu uhićeni u suradnji s talijanskim kolegama.

Skupina od četvoro migranata u srijedu je sredinom dana otela 79-godišnjaka koji je prskao vinograd, svezala ga i stavila u prtljažnik njegova automobila, a onda ga iz vozila izbacila u jednoj šumi blizu 180 kilometara udaljene Sežane, na drugom kraju države te pobjegla u Italiju, gdje ih je privela talijanska policija, objavio je u srijedu kasno navečer portal Siol.net koji se poziva na izjavu seljakove kćerke.

Ona je u razgovoru za lokalne medije kazala da joj je otac, kad je s njim u srijedu razgovarala prije spomenutog incidenta, kazao da ima "goste" koji su mu se predstavili kao "arheolozi" koji žele pogledati ima li u vinogradu kakvih arheoloških nalaza. Kasnije je vidjela da je kroz selo prošao očev automobil, ali njega nije vidjela. Budući da ga kasnije u vinogradu nisu našli niti su s njim mogli stupiti u kontakt, podigli su uzbunu, ispričala je za lokalne medije.

On im se konačno telefonom javio oko 18 sati popodne, te im ispričao da je bio otet i da su ga iz automobila izbacili u jednoj šumi blizu granice s Italijom, pa je došao do jedne kuće iz koje im se javio.

Kako je objavio portal Siol.net, koji je prvi objavio spomenutu informaciju, kontrola tog dijela slovensko-hrvatske granice, na kojoj je zadnjih tjedana pojačan migrantski priljev, od sinoć je pojačana i u nju se uključila i vojska.

vijesti.hr