Među 39 žrtava pronađenih u kamionu u blizini Londona je 10 tinejdžera

britanija, migranti, hladnjača, kamion, žrtve, kinezi, uhićenja, hladnjača, Engleska, Uhićen, kamion smrti, Eseks, migranti, kamion smrti, Velika Britanija, kamion smrti, britanska policija, tinejdžeri

Britanska policija priopćila je da je među 39 Vijetnamaca pronađenih mrtvih u kamionu hladnjači u jugoistočnoj Engleskoj 10 tinejdžera, među kojima su i dvojica 15-godišnjih dječaka.

Policija je objavila listu žrtava u jednom od najtežih slučajeva krijumčarenja ljudima u Britaniji.

"Ovo je nevjerovano bitan proces i naši timovi naporno rade na donošenju odgovora zabrinutim obiteljima koje strahuju da bi njihovi najvoljeniji mogli biti među onima čije je putovanje tragično okončano na našim obalama" - izjavio je pomoćnik načelnika policije Tim Smith.

"Naš prioritet je da identificiramo žrtve, da očuvamo dostojanstvo onih koji su preminuli i da podržimo obitelji i prijatelje žrtava" - kazao je.

Britanske vlasti surađuju s vijetnamskom policijom i mrtvozornikom na identifikciranju tijela koja su pronađena 23. listopada u kamionu hladnjači u industrijskom parku u engleskom gradu Graysu, u blizini Londona.

Policija je priopćila da su sve žrtve vijetnamski državljani. DNK uzorci uzeti su od porodica u Vijetnamu koje sumnjaju da su članovi njihove rodbine koji se vode kao nestali mogli biti u tom kamionu, prenosi Reuters.