Index.hr posegnuo za lažima

Ravnateljstvo policije Ministarstva unutarnjih poslova i USKOK demantirali su večeras navode internetskog portala kako su u tijeku istrage protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića te kako se protiv njega priprema optužni prijedlog za slučaj "Krašograd".

"Moramo demantirati kako je kriminalistička obrada u slučaju Krašograd pri završetku te kako iz dosadašnjega kriminalističkog istraživanja proizlazi ičija kaznena odgovornost", stoji u demantiju Ravnateljstva policije.

Ono se oglasilo u vezi s brojnim novinarskim upitima o potvrdi izjave glasnogovornika USKOK-a i informacija na portalu Indeks koji je danas objavio kako "USKOK priprema optužni prijedlog protiv neovisnog predsjedničkog kandidata Milana Bandića za slučaj Krašograd".

U priopćenju Ravnateljstva policije ističe se kako svojim izjavama ni na koji način ne želi sudjelovati u predsjedničkoj kampanji i utjecati na eventualne izborne rezultate te se stoga glede spomenutog suzdržava od svakog komentara.

"Do sada smo javnost dosljedno izvještavali o rezultatima svih značajnijih dovršenih kriminalističkih istraživanja, što ćemo činiti i ubuduće", stoji u priopćenju koje je potpisao načelnik ureda ravnatelja Kurnoslav Borovec.

U povodu brojnih upita i različitih tumačenja navoda glasnogovornika Vuka Đuričića i USKOK je večeras priopćio kako je "netočno kako je USKOK primio 21 kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Milana Bandića, a također nije točno kako je glasnogovornik USKOK-a Vuk Đuričić obavijestio javnost kako USKOK vodi istragu protiv Milana Bandića".

"Glasnogovornik Uskoka Vuk Đuričić je samo potvrdio ono što je javnosti već poznato, kako se u svezi s mogućim zlouporabama te utvrđivanjem moguće odgovornosti pojedinih službenih ili odgovornih osoba iz grada Zagreba ili gradskih trgovačkih društava provode izvidi, tj, samo utvrđuje osnovanost sumnje o mogućem počinjenju kaznenih djela iz nadležnosti Ureda", stoji u USKOK-ovu priopćenju.

Portal Index.hr objavio je danas kako je glasnogovornik USKOK-a Đuričić za taj portal "potvrdio kako su istrage protiv Milana Bandića u tijeku" te da "policija utvrđuje činjenice u više predmeta na temelju kaznenih prijava podnesenih protiv Milana Bandića, od kojih je jedan i Krašograd".