Marš žena u Europi: Stotine prosvjedovale protiv Trumpa

Marš žena u Europi: Stotine prosvjedovale protiv Trumpa
Više stotina osoba okupilo se u nekoliko europskih prijestolnica u nedjelju kako bi obranile prava žena i usprotivile se politici američkog predsjednika Donalda Trumpa koji je na vlast došao prije godinu dana.

U Londonu se nekoliko stotina ljudi okupilo kod Downing Streeta kako bi izrazili prosvjed protiv seksualnog uznemiravanja, nasilja i diskriminacije kojima su izložene žene.

"Dosta je", uzvikivali su sudionici blizu sjedišta britanske vlade. Neki od njih su nosili i transparente protiv Trumpa.

U Berlinu prosvjednici su se okupili kod Brandenburških vrata, blizu američke ambasade. Prošetali su po vladinoj četvrti noseći transparente na engleskom na kojima su pozivali na otpor i na borbu.

Stotinu osoba okupilo se u u Parizu na trgu Trocadero, a u Madridu ih je bilo dvjestotinjak, uglavnom žena koje su pozivale na globalnu feminističku revoluciju.

U subotu su na ulice diljem SAD-a izašle tisuće prosvjednika, na drugi marš žena, obilježavajući prvu godišnjicu inauguracije predsjednika Donalda Trumpa.

Koordinirani skupovi u Washingtonu, New Yorku, Los Angelesu i oko 250 drugih gradova ponavljanje su prosvjeda koji su obilježili početak Trumpova predsjedništva.

Broj sudionika na ovogodišnjim skupovima i u SAD-u i u Europi bio je mnogo manji od prošlogodišnjih procijenjenih 5 milijuna.