FOTO/VIDEO  "Marš mira za Tursku i EU" - prerastao u sukobe

Ljudski ostaci, posmrtni ostaci, tijela beba, Njemačka policija, operacija Casablanca , Dusseldorf  grad, CDU/CSU, Angela Merkel, Njemačka, izbjeglička kriza , izbjeglica, Njemačka, IS Islamska država, Njemačka, sukobi sa policijom, žestoki sukobi, turci, kurdi, Njemačka policija, specijalna policija, militanti, Njemačka, Njemačka policija, islamski ekstremisti, napad u vlaku, Njemačka policija, Njemačka
Tijekom vikenda diljem Njemačke izbili su sukobi između pro-Erdogan i pro-kurdskih prosvjednika, a na brojnim mjestima morala je intervenirati i njemačka policija sa suzavcem i palicama. Naime, sukobi su izbili nakon što su skupine koje podržavaju tursku autoritarnu vlast organizirale skupove u više većih njemačkih gradova.

Pro-Erdogan skupovi održani su u Kölnu, Nurnbergu, Frankfurtu, Stuttgartu i još nekoliko manjih gradova. Organizatori ističu kako su skupovi reakcija na terorističke napade koji su se nedavno desili u Ankari i Istanbulu, a odgovornost za iste preuzele su kurdske militantne skupine (koje pak ističu kako su napadi reakcija na operaciju turske vojske na većinski kurdskom jugoistoku Turske). Skupovi su organizirani pod sloganom "Marš mira za Tursku i EU" od strane organizacije AYTK (Europsko Novo Tursko Vijeće).

No, na ulice su izašli i Kurdi te njihovi simpatizeri, uključujući pripadnike njemačke ljevičarske stranke Die Linke.

Nedugo nakon izlaska na ulice sukobi su izbili u Kölnu gdje je policija privela najmanje 24 osoba s obje strane. Sukobi zatim izbijaju i na ulicama Stuttgarta gdje je ozlijeđeno najmanje 12 pripadnika policije.

VIDEO: sukobi u Frankfurtu