Luka Mišetić protiv medija koji su lažno izvještavali o dočeku hrvatske nogometne reprezentacije

Luka Mišetić protiv medija koji su lažno izvještavali o dočeku hrvatske nogometne reprezentacije
Luka Mišetić, bivši odvjetnik umirovljenog generala Ante Gotovine, kojeg je branio pred sudom u Haagu, na svom je Twitteru najavio pravnu akciju čija meta bi mogli biti mediji koji su lažno izvještavali o dočeku hrvatske nogometne reprezentacije u Zagrebu.

'Priprema se tužba u SAD. Protiv koga? Zašto? Trenutno ne mogu reći. Objavit ćemo novinsko priopćenje nakon što je pripremimo i informirati novinare', napisao je Mišetić na Twitteru.

Ako bismo morali pretpostavljati, rekli bismo da će meta tužbe biti mediji (ili medij) koji su lažno izvještavali o dočeku hrvatske nogometne reprezentacije u Zagrebu, iz čijih je izvještaja prosječni američki čitatelj mogao steći dojam da se na Trgu bana Jelačića okupilo pola milijuna štovatelja neke fašističke ideologije koji su visokom desnicom uzvikivali nacističke pozdrave tijekom 'koncerta' nekog neonacističkog pjevača.

Istina je, kao što znamo, potpuno drugačija i Mišetić je, zajedno s mnogim drugim Hrvatima, osobito onima iz dijaspore, proteklih dana na Twitteru bio vrlo aktivan u pokušavanju ukazivanja na lažno izvještavanje, pri čemu je prednjačio američki Newsweek koji je prvotno objavio članak pod naslovom 'Hrvatska momčad sa Svjetskog prvenstva pozvala profašističkog pjevača dok rulja slavi nacističkim pozdravima i ratnim pokličima'. Nakon toga naslov i tekst su u nekoliko navrata mijenjani.

I navedeni Mišetićev tweet napisan je kao odgovor na tweet u kojem se komentira Newsweekov članak.

Luka Mišetić je hrvatsko-američki odvjetnik. Rođen je u Chicagu, a porijeklom je iz Hercegovine. Vjerojatno najveća pravna pobjeda u životu bila mu je oslobađajuća presuda u Haagu za njegovog klijenta Antu Gotovinu 2012. Djeluje i radi u SAD.

 

http://croexpress.eu