Kraljica nizozemske nakon 33. godine potpisala napuštanje kraljevskog trona ''abdikciju''

Od milja nazvanu kraljica''Bea'' je nakon 33 godina vladavine naslijedila kako je to običaj u Nizozemskoj njezino najstarije dijete princ Willem-Alexander.
Nakon kratkog uvodnoga govora o Zakonu odricanja (abdikaciji) direktora kraljevskog kabineta gos.Chris Breedveld-a pristupilo se popisivanju ovog povijesnog akta. Nakon sad već bivše kraljice Beatrix akt o abdikaciji su potpisali i novi kraljevski par Willem-Alexander i supruga Maxim-a, a nakon njih i 31.svjedok važni čimbenici iz nizozemskog političkoga miljea.

Zanimljivo je to da je Kraljevina Nizozemska nakon točno 101. godinu ponovno dobila kralja ,a nova nasljednica će ponovno biti kako je to običaj najstarije dijete od novog kraljevskog bračnog para koja je ujedno dobila i titulu tradicionalno zvanu 'Prinses van Oranje' princeza Amalija .

Potpisani ''Dokument o Abdikciji'' nakon svih potvrda bit će izložen za javnost nedaleko od palače u crkvi '' Nieuwe Kerk''. Na svečanosti održanoj u palači na Trgu Dam u Amsterdamu pored svih visokih dužnosnika na samom trgu je bilo i 30.000 građana i turista iz cijeloga svijeta. Još je vrijedno i napomenuti da većih incidenata nije bilo zahvaljujući nazočnosti velikog broja policijskih snaga koji su u potpunosti obavili svoju zadaću i besprijekorno osigurali ovaj povijesni čin u Nizozemskoj .

NU.nl