FOTO/VIDEO  Korejski poluotok na rubu nuklearnog rata?

Sjeverne i Južne Koreje, Pomorske snage, rastu napetosti, Seul, Sjeverna Koreja, južna koreja, Vijeće sigurnosti UN-a, najstrože sankcije , Sjeverna Koreja, najstrože sankcije , un, nuklearni rat, Sjeverne i Južne Koreje, SAD, Sjeverna Koreja, ujedinjeni narodi, SAD
Započele su ogromne zračne vojne vježbe SAD-a i Južne Koreje na prostoru Korejskog poluotoka - po veličini vježbe su bez presedana jer u njima sudjeluju čak stotine vojnih zrakoplova.

Vježbe su pokrenute u trenutku velikih napetosti na poluotoku - naime, prošlog tjedna Sjeverna Koreja testirala je novu interkontinentalnu balističku raketu za koju tvrde da može ciljati i američko tlo.

Iz Pjongjanga su pak oštro upozorili SAD da ne pokreću ove velike vojne vježbe jer bi iste mogle dovesti do "nuklearnog rata". Rusija je također pozvala Washington da "odustanu od novih provokacija".

S američke strane u vježbama sudjeluje desetak F-35B zrakoplova, B-1B bombarderi i drugi. Vježbe će trajati do 8. prosinca, a u njima će ukupno sudjelovati oko 12,000 vojnika i više od 230 vojnih zrakoplova.