Koreja šalje još jedan zrakoplov u Kinu za evakuaciju svojih državljana

južna koreja, evakuacija, kina, koronavirus, škola
DPA/Pixsell

Južna Koreja dovršava sporazum s Kinom o upućivanju trećeg zrakoplova za evakuaciju u Wuhan, grad u epicentru nove infekcije koronavirusom, kako bi se vratilo ostatak njegovih 150 državljana i kineskih članova njihovih obitelji, rekli su južnokorejski dužnosnici u ponedjeljak.

Južna Koreja želi unajmiti let za Wuhan u utorak, nakon što su dva aviona nedavno vratila 701 državljana iz tog grada uslijed sve većeg straha od širenja ovog smrtonosnog virusa koji je zahvatio 27 ljudi u Južnoj Koreji, izvijestila je južnokorejska novinska agencija Yonhap.

Prema trenutnom planu Seula, avion bi trebao u utorak krenuti iz međunarodne zračne luke Incheon, zapadno od Seula, a u srijedu ujutro vratiti se u međunarodnu zračnu luku Gimpo u zapadnom dijelu grada.

Po dolasku, evakuirani će biti testirani na moguću infekciju, a zatim prebačeni u privremeni smještaj na Vojno sveučilište Incheon, oko 80 kilometara južno od Seula. Tamo će ostati dva tjedna tijekom razdoblja inkubacije virusa.

Ministar obrane Jeong Kyeong-doo pregledao je u ponedjeljak privremene smještajne jedinice i naredio da se sve pripremi za dolazak evakuiranih osoba.