Konzervativni kardinali pokušali napasti papu Franju

Sinoda je završila usvajanjem dokumenta koji pokazuje da se Crkva kreće u pravcu otvaranja, ali bez suglasja oko tri kontroverzne točke o razvedenima i homoseksualcima.

'Nemojte se meni obraćati'

Benedikt XVI., koji se smatra potpornim stupom doktrine, u nedjelju je na Trgu svetog Petra nazočio misi za kraj sinode i beatifikaciji pape Pavla VI.

Prema dobro obaviještenim izvorima na koje se poziva talijanski dnevnik, Benedikt XVI. je kardinalima koji od njega traže potporu, negodujući protiv aktualnog Pape, odgovorio: "nisam ja Papa, nemojte se meni obraćati". A svom nasljedniku je poslao poruku kako bi mu prijateljski ponudio svoju teološku pomoć.

Moralna i intelektualna potpora

"Kada Benedikt XVI. govori, to je uvijek da bi podržao Franju", tvrde "dobro upućeni", ističući da bivši poglavar Katoličke Crkve "apsolutno odbija da ga se zloupotrijebi protiv njegovog argentinskog nasljednika".

Možda je i zbog toga papa Franjo, kako bi mu zahvalio na moralnoj i intelektualnoj potpori, u svom govoru na kraju sinode, citirao riječi svog prethodnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Toliko komentatora je zamišljalo Crkvu u sukobu, gdje je jedna strana protiv druge... zadaća Pape je da jamči jedinstvo Crkve", kazao je Franjo, dodavši da bi se bio zabrinuo da nije bilo živahnih rasprava.

Izvor: Hina|Danas.hr