Kontaminirani Mars i Snickers se povlače iz 55 zemalja

čokoladica marke Mars, snickers čokoladica,  povučena s tržišta
U Marsu kažu kako su povukli veći broj proizvoda kako bi bili sigurni da su s tržišta maknuti svi oni koji bi mogli biti kontaminirani.

Povlače se milijuni čokoladica marke Mars i Snickers na kojima je rok trajanja od 19. lipnja 2016. do 8. siječnja 2017. Povlače i Milky Way Minis i Miniatures kao i neke proizvode marke Celebrations. Slatkiši se, prema pisanju njemačkih medija, povlače jer je kupac u jednom proizvodu našao komadić plastike. U Marsu kažu kako su povukli veći broj proizvoda kako bi bili sigurni da su s tržišta maknuti svi oni koji bi mogli biti kontaminirani.

Puni popis proizvoda koji su pogođeni može se naći na službenoj stranici Marsa.

Nije rečeno kolika je količina čokoladica povučena s tržišta i kakav će to imati financijski utjecaj na poslovanje tvrtke, piše Reuters.

Nakon prvotnih vijesti da se radi o proizvodima na njemačkom tržištu, The Guardian je objavio da se ipak radi o čokoladicama koje su izvezene u barem 55 zemalja.

Glasnogovornik Marsa u Nizozemskoj Roel Govers rekao je da se povlačenje proizvoda odnosi na 55 zemalja, no nije otkrio više detalja.